Mystery Hunt i Danmark

Vi sammenligner forskellige Mystery Hunts, så du kan finde det bedste Mystery Hunt til din næste oplevelse. Da dette er en gratis tjenesete, indeholder siden reklamelinks og sponsorerede artikler, så vi kan forsætte med at vedligeholde og opdatere siden.

Forbryderjagt i Nyhavn
Med Solve a Mystery

I 1931 er en berygtet indbrudstyv løs i Nyhavn. I en usikker økonomi og storpolitik er det uvist hvad morgendagen bringer, og med et nyt spor har du 1,5 time til at fange tyven, der har hærget byens allerede tyndspændte og frustrerede borgere.

📍København K, Hovedstaden, Danmark

Pris set til: 375 kr.

Mystery Hunt på Christiansborg Slot
Med Mystery Makers

Gårdspladsen ligger stille. En konvolut venter på jer. Et voldsomt mord skal opklares hurtigt! Slotsholmen tårner sig op omkring jer, og der er kun 2 timer til tiden rinder ud. Gåderne leder jer frem, men trådene skal stadig samles, før morderen slipper væk.

📍København K, Hovedstaden, Danmark

Pris set til: 500 kr.

Mystery Hunt på Kastellet
Med Mystery Makers

Den perfekte gruppe, eller et mismatchet hold, drager ud på jagt efter gåder, som har sivet ind i Københavns historiske kastel. Det mystiske eventyr venter på at blive løst, og intelligens og samarbejdsevner sættes på prøve – men pas på, for en forræder kan bære mange masker…

📍København, Hovedstaden, Danmark

Pris set til: 250 kr.

Puzzle walk i Kødbyen
Med Institute of Wonder

I kødbyen skjuler mange hemmeligheder og historier sig, og med en mystisk notesbog fuld af ledetråde i hånden er det på tide at pakke dem ud! Hvilke historier vil åbenbare sig, når I kigger nærmere på de gamle mure? Og hvem har efterladt notesbogen til jer?

📍København V, København N

Pris set til: 495 kr.

Puzzle walk på Assistens Kirkegård
Med Institute of Wonder

Der er fred og ro på Assistens Kirkegård – men kun på overfladen. Danmarks mest kendte forfatters skygge er stukket af fra dødsriget, og nu må I rejse gennem historier og gåder, kun væbnet med en gammel notesbog, for at finde den og hjælpe den hjem.

📍København V, København N

Pris set til: 595 kr.

Menneskeskæbner
Med Ghost Tour

Hvad der sidenhen er blevet til sjove ordsprog, tager rod i mørke hemmeligheder og gåder; nogle mere skrækindjagende end vi tør vide… Kom med og find ud af, hvilke skrækkelige hændelser har sneget sig ind i vores daglige sprog, når spøgelserne slippes løs i Københavns dystre gader.

📍København K, Hovedstaden, Danmark

Pris set til: 60 kr.

Det hjemsøgte København
Med Ghost Tour

Spøgelser og ånder vandrer blandt os i København. Kom med og opdag dem på en halvanden time lang tur, hvor gyselige og vidunderlige historier åbenbarer sig. Det nye og det gamle bløder sammen, når historien vækkes til live og blander sig med os, der ånder.

📍København, Hovedstaden, Danmark

Pris set til: 60 kr.

Puzzle walk på Christiania
Med Institute of Wonder

Hemmeligheder og historier, der blev efterladt til glemslen, ligger klar til at åbenbare sig for jer. Alt, I skal gøre, er at løse gåderne, inden tiden rinder ud. Christiania ligger åben for jer, hvis I er kløgtige nok til at følge sporene og finde vejen frem.

📍København V, København N

Pris set til: 595 kr.

Sabotage i Aarhus
Med Solve a Mystery

I 1943 raser Anden Verdenskrig. Som en del af den Aarhusianske modstandsbevægelse er det jeres mission at sabotere og lokalisere en stikker. I kan afgøre hele Danmarks skæbne, men skynd jer! I har kun 2 timer til at løse gåden og finde stikkeren.

📍Aarhus C, Midtjylland, Danmark

Pris set til: 375 kr.

Mordmysteriet ved Christiansborg
Med Solve a Mystery

I en mystisk konvolut på Slotsholmen venter en mordgåde. Den skyldige skal findes, men der er kun 2 timer, til sporet bliver koldt… Det er op til jer at løse gåderne og samle trådene i de historiske omgivelser, før det er for sent.

📍København K, Hovedstaden, Danmark

Pris set til: 375 kr.

Mordet ved Aarhus Å
Med Solve a Mystery

Vi skriver 1934. Du og dit team af dygtige efterforskere har fået ansvaret for at opklare Merete Hermansens brutale mord. Hvem af de 6 mulige mistænkte vil I erklære skyldig? Og med hvilke beviser? I har 1,5 time, og tiden rinder ud.

📍Aarhus C, Midtjylland, Danmark

Pris set til: 375 kr.

Leder du efter Escape Room?

Mystery hunt

Kan du godt lide gåder? Er du vild med Sherlock Holmes? Har du ikke så meget imod tidspres, men synes du, escape rooms er lidt for intense? Hvis svaret til bare ét af de spørgsmål er ja, så bør du måske overveje at booke en tid til en mystery hunt!

Men hvad er dét overhovedet? Dét, og meget mere, kan du læse om herunder, så du kan blive klar til at finde forstørrelsesglasset frem og gå på jagt efter spor.

Hvad er en mystery hunt?

En mystery hunt er, direkte oversat, en mysteriejagt. Ofte finder en mystery hunt sted på en placering, for eksempel i en bydel eller ved et slot. Du er altså ikke lukket inde på et sæt, men må bevæge dig rundt i den virkelige verden.

Du skal ud og lede efter gåder og spor, som sammen danner svaret på et gennemgående spørgsmål, der er grundlaget for det givne scenarie. Typisk er der en del rollespil involveret, men alle kan være med, så længe de er villige til at overgive sig til legen!

Du behøver ikke være et geni for at være med på en jagt, for i sidste ende handler det om at have det sjovt. Tag ad sted med et hold venner eller din familie, og sæt dine egne detektivevner på prøve.

Hvordan er en mystery hunt anderledes end et escape room?

I et escape room bliver du låst inde i et rum og skal bryde ud – for at gøre det skal du løse gåder og finde nøgler, og på den måde minder de to om hinanden. Men en mystery hunt tager gerne længere tid. Du og dit hold er nemlig ikke låst inde, så I kan i større grad udfolde jer og få tiden til at flyve ad sted.

Samtidig er en mystery hunt ofte med et mindre pres. Det er ikke Jordens undergang, der skal forhindres, men et tyveri, der skal opklares, eller en morder, der skal fanges. Begge dele har deres unikke styrker, og det er op til dig at afgøre, hvad vil passe bedst til de planer, du har lagt.

Hvis du kan lide den ene, er den anden dog værd at prøve. Lige netop fordi mysteriejagter og escape rooms minder om hinanden, men har deres forskelle, kan det være en dejlig afveksling.

God at vide om mystery hunts

Inden du booker en tid, skal du være sikker på, du ved, hvor lang tid det vil tage, og hvordan niveauet ligger. Det sidste er særligt vigtigt, hvis du tager børn eller ældre mennesker med.

Du skal også være klar over, hvor jagten finder sted, så du har styr på transport. Kontakt værten, hvis du er i tvivl om noget – helst inden, du booker. Jo flere informationer, du er afklaret med, desto bedre kan du overgive dig til spillet og lege med.

Du og alle dine holdkammerater skal desuden være klar over, at der er tale om et spil, og at formålet er at have det sjovt i hinandens selskab.